Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ASPYRE Instruire Profesori

September 2, 2022 - September 3, 2022

În cadrul Proiectului ASPYRE, am organizat două zile de formare cu 25 de profesori, educatori și lucrători de tineret din județele Cluj și Neamț, în cadrul căruia am prezentat manualul/toolkit-ul ASPYRE (versiunea beta). Am discutat despre democrație, mentorat și responsabilizarea tinerilor, despre încurajarea profesorilor de a-și asuma rolul de mentori în viața tinerilor care le-au fost încredințați. Sesiunea de formare ne-a oferit oportunitatea de a testa manualul (toolkit-ul) ASPYRE și de a primi feedback practic și concret despre cum poate fi îmbunătățit înainte de a-l prezenta unui public mai larg.

La fel ca matematica, știința, limba și literatura, participarea activă și semnificativă la viața civică sunt abilități esențiale care trebuie predate în școală. Copiii și tinerii trebuie să știe că vocile lor contează, că au titlu de proprietate și scop și că, într-o societate democratică funcțională, au puterea de a-și modela propriul viitor. Credem ca este important ca fiecare licean să îşi dezvolte abilități de participare la viața civică.

Nu putem considera de la sine înțeles că tinerii vor ști cum sau de ce ar trebui să participe în mod semnificativ la procesele democratice din societate. Sala de clasă este locul ideal pentru ca tinerii din România să își îmbrățișeze rolul în societate ca cetățeni activi și să practice aceste abilități.

Proiectul ASPYRE va oferi profesorilor din întreaga țară instrumente și know-how relevante pentru a-și pregăti mai bine elevii pentru o viață de cetățeni activi, într-o democrație înfloritoare.

ASPYRE este un proiect care vizează consolidarea culturii democratice, a capacității și a participării active a tinerilor, dotându-i pe aceștia și pe cei care lucrează îndeaproape cu ei, cu abilități practice și instrumente pentru participarea democratică activă și angajamentul civic.

Pentru mai multe informații despre proiect, contactați: aspyre@polylogos.eu

Proiectul este derulat de Asociația Polylogos în parteneriat cu AIL ROMAN, ISJ Cluj și SSSP, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Details

Start:
September 2, 2022
End:
September 3, 2022
Event Tags:
Website:
aspyre.polylogos.eu

Organizers

Polyogos
AIL Roman
ISJ Cluj
SSSP

Venue

Liceul Teoretic Mihai Eminescu
Bulevardul 21 Decembrie
Cluj-Napoca, Cluj Romania
+ Google Map